Cabaret Sauvage

Het bijzondere bouwwerk dat in de spotlight staat is Cabaret Sauvage, een volledig demontabel theatergebouw. Het theater staat in het Parc de la Villette, een modern park gelegen ten noorden van Parijs. Het unieke aan dit bouwwerk is dat het volledig demontabel is, elk onderdeel past in een container. Dankzij deze flexibiliteit kan het theater eenvoudig verplaatst worden naar een nieuwe locatie. In opdracht van Woodteq houtconstructies hebben wij voor dit project de constructieve berekeningen uitgevoerd.
Voor bezoekers van het theater dat is ontworpen door Nutrified Architecture is een optimale geluidservaring natuurlijk belangrijk. Om dit te bereiken is gebruik gemaakt van de Japanse Kigumi-methode. Door veelal gebruik te maken van houtverbindingen zonder schroeven, lijm of metalen verbindingen is een ultieme geluidservaring voor bezoekers mogelijk gemaakt.

Scroll naar boven